Alex de Witte

Alex (1976) is een veelzijdig ontwerper die zich niet wil beperken tot een specialisatie in materiaal, vorm of soort product. Het liefst werkt hij in een zo divers mogelijk spectrum, juist daarin zit voor hem de uitdaging.

In zijn ontwerpen neemt hij graag de ruimte om de dingen te laten ontstaan en te anticiperen op gebeurtenissen tijdens het ontwerpproces. Hierdoor kan een ontwerp ineens van vorm, functie of materiaal veranderen. Daarmee krijgt het soms een andere betekenis of een diepere gelaagdheid die weer zichtbaar kan worden in het eindproduct.

Alex vindt het leuk om nieuwe manieren te vinden voor het produceren van producten. Hij vraagt zich dan ook steeds af of het anders, mooier of simpeler kan.

Reconnect
Voor de serie vazen Reconnect is Alex de Witte uitgegaan van bestaande vormen. Er ligt voor al bijna 60 jaar aan vormgeving op de planken. Wat hem de inspiratie gaf om delen van die vormen te hergebruiken, te versnijden en te combineren tot verrassend nieuwe combinaties. Duurzame vazen want er hoeven geen nieuwe mallen gemaakt te worden. Oude ontwerpen wordt zo een nieuw leven ingeblazen. De connectie tussen de verschillende delen wordt bewust zichtbaar gemaakt en geeft zo een extra dimensie aan het product.

 

www.alexdewitte.nl

by Alex de Witte