Walther van Ekkendonk

(Hogeschool voor beeldende kunst,Breda 2000)

Ontwerpt en realiseert XL schilderingen op wanden, plafonds en vloeren voor bedrijven en particuliere woonprojekten in binnen en buitenland. Hij schilderde voor bedrijven in de VS, UK en diverse lokaties in europa. Zijn werk is toegankelijk en decoratief. Een sterke relatie met de ruimte of architectuur is echter een voorwaarde en typerend voor de wijze waarop hij zijn onderwerpen in de ruimte plaatst.

Naast het in opdracht realiseren van schilderprojekten ontdekt hij in fotografie, grafisch ontwerp en keramiek nieuwe manieren om zijn stroom van inspiraties om te zetten in bruikbare toepassingen voor interieurs & architectuur.

In 2008 ontwerpt hij zijn eerste behang collectie "familyflower" voor interieurconcepten in de tandheelkunde en gezondheidszorg. Sindsdien is hij veelvuldig actief in het verder uitwerken en optimaliseren van interieurs voor medische bedrijven. Hij ontwerpt specifieke oplossingen voor het behandel proces, begeleidt verbouwingen en restyled de medische werkomgeving.

Ieder jaar reist hij naar een vogelhotspot ergens ver weg. Op deze veelal ongerepte lokaties ervaart hij hoe eigenaardig en fragiel alles om ons heen met elkaar is verbonden. Gedreven door die natuurlijke schoonheid is zijn werk, zowel een doel als middel, om zoveel mogelijk in de natuur te zijn.

Begin 2012 geeft hij met de oprichting van het label " Ornitura" een extra impuls aan zijn levenslange interesse voor vogels. Onder deze naam ontwerpt hij diverse behangcollecties, maakt reproducties van zijn schilderwerk & keramische objecten geinspireerd door vogels.

De vaas "Heron" maakte hij in een samenwerking fotograaf Jasper Doest.

 

 

 

 

 

 

 EKKENDONK ART & DESIGN

    - www.ekkendonk.com -

 

ORNITURA world birdlife design

      - www.ornitura.com -

 

by Walther van Ekkendonk