Designkwartier Den Haag

Kwartier maken tijdens Designkwartier
 
Van 19 t/m 21 mei staat Den Haag in het teken van vernieuwend Nederlands design tijdens de vierde editie van Festival Designkwartier. Het bruisende Zeeheldenkwartier is het traditionele festivalhart, dit jaar aangevuld met vijf nieuwe locaties in het centrum.
 
Festival Designkwartier mixt presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied tot een inspirerende happening. Je vindt er bijzonder design voor dagelijks gebruik naast inventieve en geestige objecten om over na te denken. De ontwerpers lichten de verhalen achter hun ontwerpen ter plekke toe en prikkelen je om vanzelfsprekende zaken eens van een andere kant te bekijken.
 
Cor Unum presenteert tijdens dit evenement onder meer het Clay servies dat in co-creatie met Claudy Jongstra is ontwikkeld en geproduceerd. Het servies is gebaseerd op de kleuren die Jongstra in haar werk gebruikt, gemaakt van natuurlijke verfstoffen van onder meer ui, walnoot en indigo. Het servies is handgemaakt en duurzaam en bestaat uit borden, kommen, bekers, kannen en schalen.

 
 

Samenwerking Truly Truly
 
Tijdens het Designkwartier kunnen bezoekers ook kennis maken met het werk van Truly Truly, een designstudio waarmee Cor Unum sinds kort samenwerkt. Het Australische echtpaar Joel en Kate Booy werkt op het snijvlak van industrie en kunst en ontwerpt meubels, verlichting, textiel, objecten en ruimten. Tijdens de afgelopen Salone Satellite in Milaan werd Truly Truly geroemd vanwege de beste presentatie van een in Nederland gevestigde studio. “We zijn continu op zoek naar fijn gebruik, onverwachte schoonheid en zinnenprikkelende aspecten in onze ontwerpen”, aldus Truly Truly
 
Designkwartier Den Haag is te bezoeken van vrijdag 19 t/m zondag 21 mei 2017, de entree is gratis.

 

 

« Go Back