Bewonder en Verwonder

De traditionele voorjaars ‘open dagen’ van  Cor Unum vinden plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 april a.s. Tijdens deze dagen staan de deuren van dit keramiekatelier open en kunnen bezoekers hun eigen ontwerp van keramiek maken. Er is gelegenheid om zelf servies te beschilderen, er worden rondleidingen gegeven en je krijgt de mogelijkheid om je te laten informeren over nieuwe ontwikkelingen en technieken bij dit jubilerend keramiekatelier.

Er is voldoende te zien en te doen. Zo is het mini keramisch fabriekje opgesteld dat Jeroen Wand speciaal ontwierp voor onze overzichtstentoonstelling Vuur en Vlam in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Verder staan de winnende ontwerpen van de landelijke ontwerpwedstrijd Verrassende Tafels uitgestald. Ook de moeite waard zijn de resultaten van de creatieve samenwerking met de vormgevers van Studio rENs, waarbij de klassieke designs van Zweitse Landsheer een eigentijdse vertaling krijgen door een innovatieve kleurbehandeling en een nieuwe vormtaal. Ook gaat tijdens deze dagen het Reglaze-servies van vormgever Charlotte Landsheer in première, een stoer servies dat tot stand kwam door het hergebruik van klei- en glazuurafval. Het resultaat is een servies in een natuurlijke en industriële vorm heeft. Deze werkwijze maakt bovendien dat elk onderdeel uniek is, in zijn vorm en in een steeds wisselende schakering van matte grijstinten. De ultieme perfectie van imperfectie vindt de maker zelf.

 CU_home_1600x620px2.jpgCor Unum is gevestigd in De Gruyter Fabriek, Veemarktkade, ingang N. De openingstijden zijn op vrijdag 18 april van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 19 april van 10.00 tot 16.00 uur.

 

« Go Back