Studenten Design Academie in de leer bij CU

Een internationaal gezelschap van 16 studenten aan de Design Academy Eindhoven gaat met ingang van 4 oktober twee weken lang aan de slag bij Cor Unum om als onderdeel van hun opleiding alle ‘ins’ en ‘outs’ van het keramisch proces ‘on the job’ te leren. Hieraan voorafgaand hebben de studenten inmiddels de fases onderzoek, mallen maken en ontwerpen binnen hun lesprogramma achter de rug. De studenten zijn hierbij onder meer begeleid door de ‘ambassadeurs’ van de Dutch Design Week, Atelier NL.

Deze samenwerking van Cor Unum met de Design Academy resulteert uiteindelijk in producten die gepresenteerd worden tijdens de Dutch Design Week op locatie Beeldenstorm. De studenten gaan aan het werk met de Meesters van Cor Unum. Het keramisch project maakt deel uit van de minor ceramic properties & potentials van de Design Academy Eindhoven.

Een deel van de deelnemende studenten zal het resultaat ook gebruiken als inzending voor de Ontwerpwedstrijd 2018 van Cor Unum. Daaraan voorafgaand worden de resultaten van deze minor in december 2017 gepresenteerd in museum Boymans van Beuningen in Rotterdam.

 IMG_4969

IMG_4961

IMG_4973

« Go Back