Rondleiding & Workshop

producten op rij

Van klei naar een design collectie

Altijd al eens willen weten hoe het keramisch proces verloopt en hoe een ontwerp uiteindelijk resulteert in een uniek keramisch object? Onze rondleiders tonen het graag. Ze nemen je mee naar de werkvloer, te beginnen in de afdeling modellen maken waar je ziet hoe een tekening van een ontwerp wordt omgezet in een driedimensionaal model. Er wordt vertelt hoe klei ontstaat en hoe wij de klei geschikt maken voor keramische productie. Klei die vervolgens wordt gegoten tot producten en die worden gedraaid op de kalibreer machine. Daarna zie je hoe met veel liefde en aandacht de producten worden bewerkt en hoe alle oneffenheden worden verwijderd. Vervolgens krijg je een kijkje in en bij de ovens, en tot slot ben je getuige van het glazuren.

Onze rondleiders nemen bezoekers mee langs het gehele keramische proces, vertellen graag over de geschiedenis van Cor Unum en geven je gelegenheid vragen te stellen aan onze professionals in de werkplaats. En die vinden het op hun beurt weer leuk om je uit te leggen wat hun specifieke taak is in dit mooie keramische proces.

Ton en Toos

Workshop

De workshop zal vervolgens gegeven worden door Marleen Roosen. Zij is een kunstenares gespecialiseerd in keramiek en schildert prachtige portretten en andere ontwerpen met glazuur op keramische producten. Aan een tafel, gedekt met allerleileuren en soorten van glazuren, gaat u aan de slag met het decoreren van een grote schaal onder begeleiding van Marleen.

Schermafbeelding 2017-04-20 Om 11.04.30

Praktische informatie

Na de workshop blijft uw kunstwerk bij ons, zodat wij het in onze ovens kunnen afbakken. Na ongeveer 1,5 week zijn de kunstwerken klaar en kunnen ze worden opgehaald of worden opgestuurd (in overleg)

Duur rondleiding: 45 minuten
Duur workshop: 1,5 uur
 
Prijs:

€55,- per persoon.
Inclusief rondleiding, schaal en workshopmateriaal.

 

marleen