Boschroom Corner

boschroom-corner

De Boschroom Compact Ceramic Wall Shelf heeft Cor Unum Ceramics besteld bij David Derksen Designs. Het kunstwerk heeft zijn naam gekregen door renaissanceschilder Jheronimus Bosch. Derksen en Bosch halen beide inspiratie uit de natuur. De Boschroom Corner lijkt aan de muur op een soort paddenstoel die weer op een boomstam vast zit. Het is een kleine, maar met de handgemaakte decoratieve porseleinen wandplank. Gemaakt van handgemaakt porselein, deze mooie keramische wandplank voor in de badkamer. Verkrijgbaar in twee variaties (apart verkrijgbaar). 

Schilder Jeroen Bosch 

Jeroen Bosch, voluit Jheronimus Bosch, geboren in ’s-Hertogenbosch rond 1450. Men denkt dat hij is opgeleid in het atelier van zijn vader in Den Bosch. Dit kan ook af worden geleid uit het werk wat hij heeft gemaakt (Calvarie met Schenker, gebaseerd op een fresco uit het jaar 1444 in de Sint-Jan). Zijn schilderwerken hebben een aantal kenmerken:

  • Hij maakte vooral gebruik van grote en alleenstaande figuren (of groepen) en dan afgebeeld in een schuldig landschap.
  • Maakte gebruik van een ouderwetse hoge horizon op zijn schilderijen.
  • Maakte gebruikt van figuren met individuele gelaatstrekken.
  • Schilderijen kenmerken zich door een tamelijk ruw oppervlak. Verfstreken zijn goed zichtbaar (spaarzaam gebruik van materialen). 

Bron:

Jheronimus Bosch – Wikipedia