Floris Hovers

verf-voor-hovers-floris

In 1976 is Floris Hovers geboren en is momenteel woonachtig en werkend in Raamsdonksveer. Hij begon met een basiscursus bouwkunde en vervolgens de opleiding reclame- en presentatietechniek. Maar in 2004 is hij afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. 2006 is het jaar waarin Floris zijn eigen ontwerpstudio heeft opgericht en in 2011 kreeg hij de Sanoma Woonaward ‘Jong Talent’. Floris is van 2009 tot en met 2012 ook docent geweest aan de kunstvakopleiding AKV|St. Joost. Ook geeft hij nog veel lezingen in binnen- en buitenland. Bekend geworden door zijn verrassende ontwerpen, zoals de flessenbootjes, de stoklamp. Fixed Chair en plankmeubels. Ook de iconische serie ArcheToys doet het erg goed! 

bezoek aan Floris Hovers atelier

Werk van Floris Hovers 

Een paar bekende werken van Floris Hovers worden geproduceerd in eigen beheer. Zijn beste werken zijn toch wel de stoel Fixed, het Strafbankje, het Flessenbootje, de Stoklamp en de Plankmeubelserie. Toelichting een top product:

  • Plankfurniture: een mooie serie met een stoel (1 plank), een bankje (2 plankjes) en een krukje (1,5 plank). 
  • Carter Vase
iconische floris hovers stoel

Machines, speelgoed, steden en meer…

Als zelfstandig ontwerper is Floris Hovers bekend geworden door zijn speelgoed, meubels en andere interieuritems. Van restmateriaal bouwt hij mooie steden, dit doet hij in zijn werkplaats. Veel galeries en verzamelaars zijn dol op dit werk. Doordat Floris is opgegroeid in Raamsdonksveer, is dit zijn bron van inspiratie: tractoren, speelgoed en machines van vroeger.