Decoreer en experimenteer met een vaas van keramiek

keramiek-vaas

Een vaas van keramiek kent iedereen. We weten ook allemaal dat ze er in allerlei formaten en figuren zijn. Je kunt het bijna niet zo gek bedenken of de vorm die je zoekt is er wel. Is deze er niet, kun je deze vaak gewoon laten maken. Maar wat weet je nog niet over de keramiek vaas? 

Wat maakt een keramiek vaas mooi

De keramieken vaas maakt een speels en leuk interieur. Daarbij haalt het ook de strakke kanten van de moderne of industriële woonstijl. Het geeft ook nog eens iedere ruimte warmte. Met de keramische vazen kan je een zachte en stoere sfeer in huis brengen. Natuurlijk kan je de vazen in de natuurlijke kleuren in je interieur gebruiken maar doordat ze ook geglazuurd kunnen worden zijn ze er in elke gewenst kleur. Het natuurlijke uiterlijk van de vaas die ook nog eens een mooie kleur en vorm heeft kenmerkt zich daar toch wel mee. 

Vazen zijn over het algemeen bedoeld ter decoratie. De vazen die niet geglazuurd zijn, hebben geen waterdichtheid. Daardoor zijn deze vazen dan ook echt ter decoratie bedoeld. Maar juist dan kan je er droogbloemen in zetten wat juist de warmte in je interieur brengt.  

Welke kleuren keramiek vazen zijn er zoal

Keramiek heeft van nature een grijze of bruine kleur. Zo ook te zien bij landschapservies. Dit kan natuurlijk ook in allerlei andere kleuren door de vaas te glazuren. Door het glazuren kan je het natuurlijke materiaal in verschillende natuurlijke tinten brengen. Ze kunnen van pastel tinten tot felle kleuren geglazuurd worden. Maar het is heel goed mogelijk om ze effen of juist bont gekleurd te maken. 

Omgaan met de keramieken vaas

Doordat de keramieken vazen eerst gedroogd worden en dan nog eens op een hoge temperatuur gebakken worden dat wel poreus is maar als het met water in contact komt niet zo maar uit elkaar valt. Wil je nu dat de keramieken vaas waterdicht is dan is het glazuren van een vaas juist heel erg goed. Daarom is het altijd beter om geglazuurd keramiek te nemen. Wanneer het niet geglazuurd is neemt het ook nog eens vuil op. 

Aardewerk vaas mag ook vaak gewoon in de vaatwasser. Natuurlijk kan je de vaas ook gewoon afnemen met een vochtige doek. Wanneer de onderkant van de keramieken vaas niet geglazuurd is kan je deze ook waterdicht maken met nagellak. Een aantal keren er overheen strijken en drogen is voldoende.