Servies

keramiek servies

Wie het servies dat uit Cor Unum is voortgekomen bekijkt, begrijpt wat Cor Unum tot de gevestigde status heeft gebracht waar het zich nu bevindt. Van de Reglaze Espresso Cup van Charlotte Landsheer tot de samenwerking met Sergio Herman. Het is bijna niet te bevatten wat voor kunstwerken er op het gebied van servies bij Cor Unum met haar designers ontwikkeld is.

60 jarig bestaan Cor Unum

Reglaze Espresso Cup

Charlotte Landsheer heeft Reglaze Espresso Cup ontworpen. Behorend tot de categorie servies en ontworpen in het jaar 2014. Leverbaar in de kleur grijs en slechts 6 x 5 cm groot. Bijzonder is dat ieder onderdeel anders is, en dat komt door het maakproces van deze mooie reglaze serie. Hierbij gaat het over de verwerking van glazuurafval! 

Eccentric bowl XL Pink

Een mooi ontwerp van Daniel van Dijck is Eccentric bowl XL Pink. Behorend bij een mooie serie van het tafelservies, welke bestaat uit vijf diverse, handgemaakte en unieke dinerborden. Ze zijn allemaal gemaakt van verschillende materialen. Kenmerkend is dat het de processen die in ons lichaam plaatsvinden laat zien. Bepaalde effecten of borden zijn extremer dan de rest. De hele serie (als geheel) roept vaak diner kenmerken op, het is een verrassend geheel. 

Pure C Dunes Bowl on foot

Een uniek ontwerp van Sergio Herman is de Pure C Dunes Bowl on Foot. Een mooie object schaal, prachtige zandkleuren en 14 x 4 cm. Een mooie bowl of ijscoupe. Kleuren welke geïnspireerd zijn op de Zeeuwse kust met landschaps servies.

Reglaze

De mooie servies collectie genaamd Reglaze is van vormgever Charlotte Landsheer van Cor Unum. Dit is een mooie oplossing zodat klei- en glazuurafval hergebruikt kunnen worden. Het eindresultaat mag er zeker zijn, een stoer servies! Alles is uniek, qua vorm en tinten. Inspiratie komt uit de klassieke designs van Cor Unum en deze zijn stapelbaar, tijdloos en basic. 

Handmade

Sergio Herman en Lotte Landsheer hebben het handmade series gemaakt. Het is gericht op de Japanse stijl keuken. De basis bestaat uit de wensen van Sergio als het gaat over kleuren, vormen en gerechten. Lotte wist daar wel raad mee en heeft het omzet naar dit mooie product. Lotte heeft de afwerking gedaan door te spelen en te testen met glazuurvarianten, om zo de oosterse rauwe uitstraling te ontwikkelen.