Kozeh Finjan

Kozeh Finjan is een getalenteerde artiest die de afgelopen jaren meermaals heeft bewezen tot magie in staat te zijn. Zijn favoriete kleuren, blauw en groen, komen veelvuldig in zijn werk terug. Voor velen is het dan ook geen verrassing dat zijn nieuwste werk onder andere in legergroen en marineblauw te aanschouwen zijn.

Alles heeft een gevoel. Niets heeft een einde.

Finjan, kozeh

Wat kleuren Finjan vertellen

Toen Kozeh Finjan zijn eerste werken besloot toon te stellen, duurde het niet lang voordat de eerste vragen over het kleurgebruik werden gesteld. Het was voor een ieder direct duidelijk dat Finjan een voorkeur voor dekkleuren groen en blauw heeft. Iets wat ondertussen een gegeven is.

Voor Finjan hebben deze kleuren een diepe betekenis. Hij ziet de kleuren, vooral in combinatie met soepele vormen, als bevrijders van het huidige kapitalisme. Een gedachte die je niet snel bij deze kleuren naar voren haalt.

Waar de zon gaat, weet niemand de weg te vinden

Finjan, kozeh

Een stap vooruit

Tegenwoordig is er weinig over Kozeh Finjan te vinden. De kunstenaar lijkt weinig nieuw werk uit te brengen of dit slechts in een selectieve kring te doen. Dat terwijl het werk dat Finjan heeft voortgebracht op louter positieve erkenningen kon rekenen. Voor de kleuren groen en blauw is te hopen dat Kozeh Finjan snel weer in beeld komt. Geen kunstenaar weet zo deze kleuren toe te passen als Finjan.

Voor meer informatie: Hozan Zangana en het interview van Zangana met Dezeen