Wat een Keramiek Bloempot zo bijzonder maakt

bloempot van keramiek

De keramiek bloempot kent iedereen wel. Wanneer je gek op bloemen bent heeft iedereen wel in huis en zelfs buiten een keramiek bloempot. Het mooie van een keramiek bloempot is dat ze duurzaam zijn waardoor je er ook lang gebruikt van kan maken. Combineer de bloempot met een vaas, en je hebt een keramieken feestje!

Combineer je keramiek bloempot door een gedurfde kleur te kiezen 

Keramiek bloempotten zijn er in verschillende kleuren. Vaak kiezen we voor de veilige natuur tinten of de vertrouwde kleuren. Maar eens een gedurfde kleur als rood, wit, groen of blauw te kiezen kan juist wel eens een heel groot verschil maken. Binnen het interieur is er vaak niet veel kleur. En juist door keramiek bloempotten in een gedurfde kleur te kiezen kan dat juist verfrissend werken. Natuurlijk heb je bloempotten op je vensterbank staan maar met een grote plant in je huiskamer kan je de bloempot dan ook in de gedurfde kleur nemen. De puntjes op de I heb je dan zeker wel gezet. 

Welke maat bloempot heb je nodig?

Voor de verschillende planten die er zijn, heb je ook verschillende maten keramiek bloempotten te verkrijgen. Je bent dus afhankelijk van het soort plant wat je neer wilt zetten welke maat keramiek bloempot jij moet kiezen. Sommige planten doen het goed bij een hoge bloempot en weer anderen juist bij een wat lagere bloempot. Daarom is het ook fijn dat er zoveel verschillende maten te koop zijn. 

De maat van de bloempot is altijd belangrijk. Elke plant heeft een eigen maat bloempot nodig. Er moet in elk geval altijd voor gezorgd worden dat de bloempot niet te groot is maar zeker ook niet te klein. Wanneer een bloempot te klein is, zijn de voedingsstoffen uit de grond die in de pot zitten niet voldoende om de plant te laten groeien. Als de pot te groot is kan de grond niet snel genoeg opdrogen.

Dit komt omdat de plant te weinig water op neemt en de wortels ook niet de onderkant van de pot raken. Daardoor worden de wortels ziek. De plant kan dan te klein zijn voor de grote pot en blijft de plant klein.