Zuiderzeelamp

zuiderzee museum

Deze mooie Zuiderzeelamp is vervaardigd door Cor Unum in samenwerking met het Zuiderzee museum. De lamp bestaat uit een keramische sokkel. Daarop is een omgekeerde weck-pot gemaakt die bestaat uit twee onderdelen en die zijn weer genummerd met 01 en met 02. 

Een lamp waarin je iets kunt bewaren is een uniek ontwerp van Kranen/Gille. Het doel is om er iets waardevols of dierbaars in te bewaren. Een mooi kunstwerk om in ieder interieur te plaatsen. Er zijn diverse materialen gebruikt waarom gekozen is voor keramiek voor de voet en glas is de oude weck-pot. In de lamp zelf bevindt zich LED verlichting. 

Zuiderzee museum

Het Zuiderzee museum is meer dan een bezoekje waard! Duik ook de zee in vol met verhalen. Iedereen kan hier zelf het leven ervaren van de voormalige Zuiderzee. Leuk om samen op pad te gaan met Marretje de meeuw en jong en oud mogen de verzameling historische boten bewonderen in de Schepenhal.

Een prachtig cultuurhistorisch museum gelegen in de stad Enkhuizen (Noord-Holland). Sinds 1948 is het al een museum. Maar in 1983 is het nog uitgebreid met een buiten museum, maar ook nog met een mooi terrein waar diverse buurten van rondom de Zuiderzee herbouwd zijn en ook worden hier nog diverse ambachten gedemonstreerd.