Ontwerpwedstrijd 2018-2019 – Sharing + Caring


Bekijk video

Ontwerpwedstrijd 2018-2019

Cor Unum, dé keramiekmaker in Nederland,heeft onder meer als ambitie om jong ontwerptalent uit te dagen en te inspireren om het keramisch ambacht levend te houden. In dat kader organiseert Cor Unum jaarlijks een internationale ontwerpwedstrijd voor getalenteerde studenten aan kunst- en designopleidingen. De zesde editie van deze Cor Unum wedstrijd gaat binnenkort van start en wordt medevoorbereid door docenten aan kunst- en designopleidingen in Nederland. Voor deze editie is als thema gekozen Sharing + Caring. Door het delen van je ideeën, je idealen, je zorgen en je oplossingen kun je van betekenis zijn voor anderen. Denk daarbij aan begrippen als duurzaamheid, het delen van voedsel, het afvalprobleem, de houdbaarheid van onze planeet, liefdadigheid of de tegenstelling tussen individualisme en de samenleving. Voel je vrij om Sharing + Caring in de breedste zin van het woord te interpreteren. Al blijft de uitvoerbaarheid van je ontwerp in keramiek wel een voorwaarde. 

Ontwerpwedstrijd 2019

 

Sharing + Caring

De weg naar de uiteindelijke nominatie en een eventuele prijs leidt langs een inspirerend programma en kent de onderstaande stappen:

1. I’m in /Nu tot 11 december

De uiterste inschrijfdatum is 11 december 2018

2. See, hear & learn / 9 oktober 2018

Bezoek aan Design Museum Den Bosch met een lezing door Timo de Rijk, directeur van het museum. Bezoek aan Cor Unum, met lezing en een rondleiding door Charlotte Landsheer, directeur van Cor Unum

3. Speed-date / 11 december 2018

Feedbackmoment voor deelnemers met toonaangevende  Nederlandse ontwerpers zoals, David Derksen, Stepanie van Keijsteren (Studio RENS), Renée Mennen (Studio RENS), Bas van Beek, Sofie Boonman, Floris Hovers en Alex de Witte. Maar ook met vakmensen als Ton Musch (modelleur Cor Unum), Bryan van Schooten (modelleur Cor Unum), Charlotte Landsheer (productie): Studenten die in het ontwerpproces zitten kunnen met hen bespreken welke problemen ze tegen komen en hoe ze hun ontwerp en concept kunnen verbeteren.

4. Here it is / 31 januari 2019

Deadline voor het indienen van je ontwerp

5. You’re the one / 5 februari 2019

Bekendmaking van de genomineerden

6. Here am I / 26 februari 2019

Pitch door de genomineerden voor de jury en prijsuitreiking Kunst- en designopleidingen worden gevraagd om deze data op te nemen in hun educatieve programma.

  Ontwerpwedstrijd Folder Cover

 

Hoe deelnemen?

• Deze wedstrijd staat open voor elke student die momenteel ingeschreven staat aan een kunst- of designopleiding.

• Inschrijven voor de wedstrijd kun je door een e-mail te sturen naar: ontwerpwedstrijd@corunum-ceramics.nl (sluitingsdatum 11 december 2018). Na ontvangst van je inschrijving krijg je van ons een bevestiging van deelname en nadere info over de wijze waarop je je ontwerp tot 31 januari 2019 kunt indienen.

• Deelnemers worden verzocht een prototype in te sturen dat in porselein of aardewerk kan worden geproduceerd.

• Zorg ervoor dat je definitieve inzending de volgende info bevat:

1. Naam en adresgegevens,

2. In welk jaar van je opleiding je zit,

3. Een duidelijke uitleg/beschrijving en presentatie van je ontwerp,

4. De titel van je ontwerp.

 

Voorwaarden:

• Het is noodzakelijk dat je je ontwerp toelicht met een goede presentatie

• Je geeft Cor Unum toestemming om je ontwerp te maken

• Je geeft toestemming om je ontwerp en presentatie te gebruiken in publicaties

• Je geeft toestemming om je ontwerp deel uit te laten maken van een tentoonstelling.

• Zodra je ontwerp is genomineerd, wordt verwacht dat je de prijsuitreiking bijwoont of beschikbaar bent via Skype

 

Leuk om te weten:

• De genomineerden worden beoordeeld door een professionele jury onder leiding van Sergio Herman (MasterChef The Jane en Pure C), Jacco Lagasse (zakelijk partner Sergio Herman), Timo de Rijk (Designmuseum Den Bosch), Mary Hessing (hoofdredacteur Woth), Just Haasnoot (interieurontwerper), Roderick Vos (designer), Charlotte Landsheer (Cor Unum) en een team van Nederlandse topontwerpers.

• De 3 beste ontwerpen worden beloond met een:

. 1e prijs, € 400,00*

. 2e prijs, € 300,00

. 3e prijs, € 200,00

 

* De ontwerper van een winnend ontwerp ontvangt – vanaf het moment dat de ontwikkelingskosten terugverdiend zijn - een royalty per verkocht product. Maar belangrijker nog: De winnaar van de Eerste prijs zal onder de bezielende leiding van Cor Unums meester modelleur als gezel leren hoe je een mal maakt. En ook zal de winnaar samen met Cor Unum de mogelijkheden onderzoeken om het ontwerp te produceren en op de markt te brengen. We stellen je deelname aan de wedstrijd Sharing + Caring zeer op prijs. En, als je het over delen hebt, deel deze informatie dan met je collega-studenten. We zorgen voor een inspirerende en leerzame ervaring door deel te nemen aan deze uitdagende wedstrijd.

Daarnaast is er dit jaar voor het eerst de Hermes publieksprijs: Vanaf 27 februari, als de nominaties bekend zijn, kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriet. De winnaar ontvangt € 500,00.

De Cor Unum ontwerpwedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door De Kaserne, bulthaup, BKKC, We Are Food, Happaz Catering, Hermes Regionaal Business Netwerk: Kunst en Cultuur Den Bosch en de gemeente ‘s-Hertogenbosch